White Miracle

White Miracle

Okulumuz uluslararası e Twinning projesi olan White Miracle/Beyaz Mucize projesine ana sınıf öğrencileriyle çalışmlarına başlamıştır. Projenin logosu okulumuz ana sınıf öğretmeni Halime Ateş'in logosu seçilmiştir.

Çocukların çok yönlü düşünme becerilerini geliştirmeyi amaçlayan bu projede çocuklar "sütü" her yönüyle tanıyacak. Bitkisel ve hayvansal süt çeşitlerini öğrenecek ve süt elde edebildiğimiz hayvanları ayırt edebileceklerdir. Sütü sanat, matematik, fen gibi tüm etkinlik alanlarında kullanacak ve sütten yoğurt, peynir, kefir, tereyağı, dondurma gibi farklı ürünler elde edecek ve elde ettikleri ürünleri okul velileri ve tanıdıklarına satacaktır. Bu sayede bu proje çocukların sayısal ve ticari zekalarını da geliştirecektir.
Elde edilen bütçe ile bir süt çiftliğine ziyaret düzenlenecektir. Çocuklar hayvan besleme, bakımı ve süt sağma gibi işlemleri yaparak yaşayarak doğal ortamlarında öğrenecektir.
Bütün bir yıl boyunca okul ve veliler tarafından biriktirilen atık süt kutularından okul içerisindeki boş bir alana büyük bir çiftlik kurulacaktır.

12.04.2021 471

12-04-2021