Erasmus Projesi: Mustafa Aykın İlkokulu Yunanistan Yolunda

Mustafa Aykın İlkokulu olarak, Yunanistan’ın koordinatörlüğünde Kuzey Makedonya, İtalya ve Bulgaristan’ın da dahil olduğu “Web 2.0 Günlüğüm, Dijital Atölyem(My Web 2.0 Diary, My Digital Workshop) adlı Erasmus Plus KA210 Projesi kapsamında Yunanistan’ın Selanik şehrine gittik. Bu hareketliliğe  öğretmenlerimiz üç öğrenci ile katıldılar.

22.06.2023 328

Mustafa Aykın İlkokulu Yunanistan Yolunda

Mustafa Aykın İlkokulu’ndan üç öğretmen Didem Uluğ Akça, Sevda Sezgin Bedir ve Gülçin Özbey daha önce aynı isimle yaptıkları  eTwinning Projesi ile hem Ulusal hem de Avrupa kalite etiketi aldılar. Okul müdürümüz Sezai Berber’in destekleriyle okulda yapılan bütün eTwinning projeleriyle birlikte okul, eTwinning okulu olmaya hak kazandı.. “Web 2.0 Günlüğüm, Dijital Atölyem” eTwinning projesi Pandemi Döneminde, online dersler yapıldığı dönemde gerçekleşti. Pandemi döneminde zorunlu olarak başlayan hibrit eğitim, değişen ve gelişen dünyada teknolojinin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gösterdi. Öğretmenlerimiz online eğitim vermek zorunda kaldılar ve bu dönemde teknoloji konusunda bilgilerini de geliştirmeleri gerekti. Üstelik çocukların teknolojiyi hayatlarına taşıma konusunda da öğretmenlerin rehberlik etmesi ihtiyacı ortaya çıktı. Bununla birlikte öğrencilerin teknolojiye ulaşımının ve okul hayatlarına taşımalarının eşit koşullarda olmadığı görüldü. Bu eşitsizliği bozan sosyo ekonomik koşullar olduğu kadar özel öğrencilerin de bu konuda sorun yaşadığı öğretmenler tarafından vurgulandı. Bu sorunların giderilmesi ve öğrencilerin teknolojiden en iyi şekilde faydalanmalarını sağlayacak yöntemleri önce eTwinning Projesi olarak geliştirmeye çalışan ve uygulayan öğretmenler sonraki süreçte bu konuyu uluslararası platformlarda araştırmak ve bilgi alışverişinde bulunmak için Erasmus Plus KA210 projesi hazırladılar. Proje Yunanistan Ulusal Ajansından geçerek hibe almaya hak kazandı. Bu amaçla belirlenen Web 2.0 araçlarının öğretimi Yunanistan koordinatörlüğünde planlandı ve bu planın ilk hareketliliği  Yunanistan/Selanik olarak 05/08 Haziran 2023 tarihleri arasında gerçekleştirildi. Okulumuzdan üç öğrenci ülkelerini temsilen Zeybek oynadılar ve diğer ülkelerden gelen çocuklara ve öğretmenlere Zeybek öğrettiler. Bununla birlikte bilgisayarsız kodlama oyununu diğer ortak ülke öğrencileri ile birlikte keyifle oynadılar. Google Form ve Kahoot Web 2.0 araçlarını kullarak etkinlikler yaptılar.Selanik’teki 8.Evosmos İlkokulu’nun misafir ettiği dört ülke öğrenci ve öğretmenleri sınıfları ziyaret ederek etkinliklere katıldılar. Öğretmenler kendi ülkelerinin eğitim anlayışları hakkında fikir alışverişinde bulundular. Öğrenciler kendi aralarında sohbet etme fırsatı buldular ve yabancı bir ülkede kendilerini ifade edebilmenin keyfini yaşadılar. Dört gün  süren ziyaret öğretmen ve öğrenciler  için çok öğretici oldu. Bu ziyaret sonunda Selanik Hareketliliğine katılan ortak ülke öğrencileri Canva uygulamasını paylaşımlı kullanarak, bu hareketliliği anlatan bir ortak gazeteyi online olarak  hazırladılar. Bu gazetenin her hareketlilik için hazırlanmasına karar verildi. Bununla birlikte öğretmenlerimiz, farklı kültürden öğretmen ve öğrencilerle tanışmanın çocuklarımızın ufkunu açtığı konusunda fikir birliğinde olduklarını belirttiler.

Proje iki yıl sürecek. Projenin Ekim 2024 tarihinde Türkiye hareketliliği ile tamamlanması planlanıyor.

Projemizin gazete haberi için TIKLAYINIZ!

22-06-202322-06-202322-06-202322-06-202322-06-202322-06-202322-06-202322-06-202322-06-202322-06-202322-06-202322-06-202322-06-202322-06-202322-06-202322-06-202322-06-202322-06-2023